Sport

Fraaie vangsten bij eerste koningswedstrijd jeugd Visclub Wessem.


Fraaie vangsten bij eerste koningswedstrijd jeugd Visclub Wessem.

Ondanks de voorspelde mogelijke onweersbuien, wisten liefst 14 jeugdige deelnemers vrijdag 8 juni de weg naar de waterkant te vinden, ditmaal locatie haven te Wessem.
Gedurende de wedstrijd waren de omstandigheden ideaal en was het aan de vissers om hun kwaliteiten te tonen.
Om de "nieuwkomers" ( B-groep onder begeleiding van een coach) vooraf wegwijs te maken in de wondere wereld van het vissen hebben ze deelgenomen aan het "vissen voor kids" programma.
Deze theorie- en praktijkles worden door de ervaren "leermeesters" Thei en Harrie Meulen op zeer deskundige wijze gepresenteerd.
Tijdens de wedstrijd bleek dat het ook dit keer weer een nek- aan- nek race zou worden, waar het verschil van een grotere bonusvis (baars of voorn) of het snel onthaken van de grondels de doorslag zou geven.
Uiteindelijk bleek net als vorig jaar Jarno Theunissen de winnaar van deze eerste wedstrijd met een gewicht van 750 gram, op de voet gevolgd door de nieuwkomers Emma Wolff met 720 gram op plaats 2 en Tigo Hernandez met 680 gram op plaats 3.
In de andere vakken wisten de selectievissers (A-groep) regelmatig grote vis te vangen.
Jeffrey Valckenborgh, huidig Limburgs kampioen, wist met 2650 gram de hoogste trede van het podium te beklimmen, mede door het vangen van een brasem.
Kristof Plessers behaalde met 1210 gram een keurige 2e plaats en ook een podiumplek was er weggelegd voor huidig clubkampioen Diesel Westerhoff met 1050 gram.

De maand juni is voor de jeugd een drukke maand. Komende zaterdag 16 juni is er een selectiewedstrijd , locatie Kanaal Wessem-Nederweert ter hoogte van Kelpen.

De volgende koningswedstrijd zal plaatsvinden op 22 juni , locatie haven/koeweide , aanvang 18:00 uur , loten 17:00 uur.

Voor meer info zie onze website wwwvisclubwessem.nl
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties