Lezing "Hoe Limburg als provincie werd toegevoegd aan Nederland"


Persbericht
Op maandag 30 april verzorgt mevrouw drs. Monique Quint-Maagdenburg in zaal Oad Thoear, Steegputstraat 2-4 een lezing met als titel: “Hoe Limburg als provincie werd toegevoegd aan Nederland”. De lezing begint om 20.15 uur.
De lezing is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00.
Over het onderwerp:
De geschiedenis van de gebieden die in de 19e eeuw werden samengevoegd tot een Nederlandse provincie, Limburg geheten, is een ingewikkeld verhaal. Het verhaal is een onderdeel van de Europese geschiedenis met het zwaartepunt in de jaren die volgden op de Napoleontische periode. In grote delen van Europa werden opnieuw gebieden afgebakend en grenzen getrokken. Zo ook in de Lage Landen, zoals ons deel van West-Europa vaak wordt aangeduid.

In haar lezing laat Monique Quint zien hoe dit proces zich voltrok en maakt zij duidelijk waar het gevoel van nogal wat inwoners van Limburg vandaan komt, dat hun provincie afwijkt van de andere provincies.
Ter verduidelijking maakt zij gebruik van historisch kaartmateriaal.

Limburg 1814-1843

Over de spreker:

Monique Quint-Maagdenberg (1945) studeerde aan de universiteit van Leiden af in contemporaine geschiedenis en politieke wetenschappen. Na een periode in verschillende soorten onderwijs te hebben les gegeven, in meerdere delen van het land, koos zij voor actieve deelname aan de politiek en het openbaar bestuur. Zij was lid van Provinciale Staten, lid van de Tweede Kamer en
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties