Pelgrimswandeling Thorn Maaseik

Pelgrimeren van Thorn naar Maaseik op dinsdag 25 juli a.s.

 

Op dinsdag 25 juli 2017, Jaarfeest van Sint Jacobus, organiseert de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) in samenwerking met het Pelgrimspastoraat van Bisdom Hasselt (B) een pelgrimswandeling vanuit Thorn naar de Jacobuskerk te Maaseik (B).

 

De tocht begint met een inleiding en de pelgrimszegen om 09.00 uur in de Abdijkerk van het Witte Stadje, en voert via de Belgische plaatsen Kessenich, Geistingen, Ophoven en Aldeneik naar de Jacobuskerk (‘Kruisherenkerk’) in het centrum van Maaseik. Daar is om 12.30 uur een gebedsdienst samen met pelgrims die vanuit andere Belgische plaatsen te voet naar Maaseik gekomen zijn. Daarna is er naast de kerk een gezamenlijke picknick.

 

Om 14.00 uur begint de wandeling langs de Maas terug naar Thorn, dat rond 16.00 uur wordt bereikt. De totale rondwandeling is 22 km lang.

 

De bezinningsmomenten staan in het teken van pelgrimsverhalen en legendes over pelgrims en heiligen die hun stempel hebben gezet op de geschiedenis van de plaatsen onderweg: de H.Ansfried (Thorn), St.Martinus (Kessenich), St.Lambertus (Geistingen), St.Servatius (Ophoven), St.Harlindis en Relindis en de H.Willibrord (Aldeneik) en uiteraard de H.Jacobus (Maaseik).

 

Het Bisdom Hasselt viert dit jaar het 50-jarig bestaan en doet dat onder meer met bijzondere pelgrimswandelingen, zoals deze in samenwerking met de Nederlandse SPV.

 

Thorn ligt tussen Roermond en Weert en is bereikbaar met de Arrivabus lijn 73 die een halfuursdienst onderhoudt tussen beide plaatsen (halte Thorn Centrum). Er zijn parkeerplaatsen aan de rand van het historische centrum.   

 

Deelname is gratis (een vrije gave wordt op prijs gesteld). Opgave vooraf is niet nodig.

 

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Tuinman aangeboden

  Tuinman bied zich aan! Voor onderhoudsklussen en kleine aanlegklussen. Omgeving Roermond 15 á 20 km. Ook voor tuinontwerpen en beplantingsplannen. U kunt mij bellen of hier via de mail (06-20469890) Lees meer
 • Headline 1

  TE KOOP ZIEKENHUISBED

  Wegens verhuizing aangeboden; Zo goed als nieuw praktisch hoog/laag bed met een eigentijdse uitstraling dat zeer geschikt is voor zorgtoepassingen. Het gehele ledikant is elektrisch in hoogte te verstellen. Van de bodem is zowel de rug- en knieholteondersteuning elektrisch verstelbaar. Kleur is eiken naturel, afmeting is 90 bij 200cm, belastbaar gewicht is 170kg. Bij dit bed krijgt u eveneens een bijpassend nachtkastje dat voorzien is van 3 schuifladen (kleur eiken naturel), papagaai (optrekhaak), onrusthekken, matras, dekbedovertrek en kussen. Lees meer
 • Headline 1

  Herenfiets Gazelle Arroyo T8

  Aangeboden: Herenfiets merk Gazelle Arroyo T8, met 8 versnellingen. Fiets is in nieuwstaat. Lees meer
 • Headline 1

  KPN chicago 900A met handleiding

  In nieuwstaat verkerende KPN chicago 900A. Compleet met handleiding, batterijen, lader en telefoonstekker. Lees meer
 • Headline 1

  Militaire ara papegaaien, 13 maanden oud, DNA

  Ik heb gewoon gewoon tijd meer voor haar gemaakt sinds ik een baby heb, enz. Haar naam is Carly, ze is 13 maanden oud en praat met ze speelt kiekeboe. Carly gebruikt om elke dag uit de kooi te komen, maar al enkele maanden niet en gaat naar een persoon die met haar omgaat, omdat ze loyaal wordt aan één persoon die andere mensen met kussen kan tolereren, maar beslist wie ze leuk vindt, wie ze wil aanraken, maar Carly is slim genoeg om aan de manier van mensen aan te passen Lees meer

Laatste reacties