Pelgrimswandeling Thorn Maaseik

Pelgrimeren van Thorn naar Maaseik op dinsdag 25 juli a.s.

 

Op dinsdag 25 juli 2017, Jaarfeest van Sint Jacobus, organiseert de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) in samenwerking met het Pelgrimspastoraat van Bisdom Hasselt (B) een pelgrimswandeling vanuit Thorn naar de Jacobuskerk te Maaseik (B).

 

De tocht begint met een inleiding en de pelgrimszegen om 09.00 uur in de Abdijkerk van het Witte Stadje, en voert via de Belgische plaatsen Kessenich, Geistingen, Ophoven en Aldeneik naar de Jacobuskerk (‘Kruisherenkerk’) in het centrum van Maaseik. Daar is om 12.30 uur een gebedsdienst samen met pelgrims die vanuit andere Belgische plaatsen te voet naar Maaseik gekomen zijn. Daarna is er naast de kerk een gezamenlijke picknick.

 

Om 14.00 uur begint de wandeling langs de Maas terug naar Thorn, dat rond 16.00 uur wordt bereikt. De totale rondwandeling is 22 km lang.

 

De bezinningsmomenten staan in het teken van pelgrimsverhalen en legendes over pelgrims en heiligen die hun stempel hebben gezet op de geschiedenis van de plaatsen onderweg: de H.Ansfried (Thorn), St.Martinus (Kessenich), St.Lambertus (Geistingen), St.Servatius (Ophoven), St.Harlindis en Relindis en de H.Willibrord (Aldeneik) en uiteraard de H.Jacobus (Maaseik).

 

Het Bisdom Hasselt viert dit jaar het 50-jarig bestaan en doet dat onder meer met bijzondere pelgrimswandelingen, zoals deze in samenwerking met de Nederlandse SPV.

 

Thorn ligt tussen Roermond en Weert en is bereikbaar met de Arrivabus lijn 73 die een halfuursdienst onderhoudt tussen beide plaatsen (halte Thorn Centrum). Er zijn parkeerplaatsen aan de rand van het historische centrum.   

 

Deelname is gratis (een vrije gave wordt op prijs gesteld). Opgave vooraf is niet nodig.

 

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties